Werkwijze

Maak gerust een vrijblijvende afspraak voor een kennismakingsgesprek, zodat we stil kunnen staan bij jouw hulpvraag en verwachtingen. Je ontvangt dan onder andere informatie over de inhoud van de therapie/coaching, mogelijke behandeldoelstellingen en een inschatting van de duur van het behandeltraject. Een kennismakingsgesprek is gratis. De locatie voor de sessies en de frequentie van de afspraken wordt in onderling overleg bepaald. KITE maakt gebruik van diverse ruimtes in Midden-Limburg. Een sessie duurt circa 45 minuten.

 

Ik wil je vriendelijk verzoeken om na afloop van het behandeltraject het digitale cliënttevredenheidsonderzoek in te vullen. Dit gebeurt anoniem.

vergoeding volwassenen (vanaf 18 jaar)

Psychomotorische therapie valt onder vaktherapie en is vrijgesteld van BTW. Vaktherapie wordt enkel vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Of je in aanmerking komt voor een vergoeding, is afhankelijk van de zorgverzekeraar.

 

In het volgende overzicht staat per zorgverzekeraar aangegeven of vaktherapie vergoed wordt:

https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/vaktherapie

 

Praktijk KITE is aangesloten bij de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB) en bij de Nederlandse Vereniging voor Psychomotorische Therapie (NVPMT). Simone Geuijen is geregistreerd vaktherapeut bij Register Vaktherapie. Om inhoudelijke redenen is praktijk KITE niet aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG). Mocht jouw zorgverzekering de behandeling niet vergoeden, dan kunnen er andere opties zijn om alsnog in aanmerking te komen voor een vergoeding.

vergoeding Jeugd (tot 18 jaar)

Mocht de zorgverzekering de kosten van de behandeling niet (volledig) vergoeden, dan is het mogelijk om via de gemeente, waarin jullie woonachtig zijn, een vergoeding aan te vragen. Praktijk KITE ondersteunt u bij het aanvragen van deze vergoeding of regelt dit in bepaalde gemeentes volledig voor u.

 

Zo is Praktijk KITE (t.a.v. de Jeugdwet) gecontracteerd door de gemeentes in de regio Midden-Limburg Oost (Echt-Susteren, Maasgouw, Roerdalen en Roermond). Mocht u in een andere gemeente wonen, dan is de kans groot dat er een vergoeding vanuit een persoonsgebonden budget aangevraagd kan worden. Dit is niet inkomensafhankelijk. Om voor deze vergoeding in aanmerking te komen, is het niet nodig dat er een diagnose is gesteld.

Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie.