Ademtherapie

Bent u vaak vermoeid? Heeft u last van angstklachten? Heeft u een burn-out of andere spanning gerelateerde klachten? Of merkt u dat u vaak hoog ademt en voelt dit onprettig? Dan kan ademtherapie wellicht iets voor u zijn.

 

Ademtherapie

Praktijk KITE biedt ademtherapie aan. Doorgaans wordt dit in een individueel traject gegeven. Het doel van deze werkwijze is het herstellen van een natuurlijke ademhaling. De nadruk ligt op het loslaten van nadelige gewoonten. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek kan een inschatting worden gemaakt van het benodigd aantal sessies.

 

Werkwijze

Een sessie duurt 45 minuten. Zie het kopje Behandeltraject & vergoeding voor de vergoedingsmogelijkheden. In elke sessie zal uitleg gegeven worden over de werking van de ademhaling en zullen oefeningen toegelicht worden. Het is raadzaam thuis te oefenen. Door herhaling maakt u de oefeningen eigen. Zo wordt het makkelijker een oefening te gebruiken, op het moment dat u last heeft van uw klachten.

 

Doorgaans zal in een sessie gestart worden met een ontspanningsoefening, die ervoor bedoeld is om de aandacht meer op uzelf en het lichaam te richten. Aansluitend zullen één of meerdere ademoefeningen gedaan worden. Door te oefenen, zullen we samen ontdekken welke oefeningen wel of niet helpend zijn. Tevens kan het tijds- en plaatsgebonden zijn en afhangen van uw gemoedstoestand welke ademoefening het meest effectief is.

 

Angst- en spanningsklachten kunnen gepaard gaan met vermijdend gedrag. Dit gedrag kan de angst juist in stand houden. Er kunnen inzicht gevende ontspanningsoefeningen aangeboden worden ter ondersteuning van de ademoefeningen. Tevens kunnen er spelvormen gedaan worden, waarin disfunctionele gedragspatronen gespiegeld worden. Dit kan inzicht geven in het ontstaan en aanhouden van ademklachten. Groeiend bewustzijn kan ervoor zorgen dat het makkelijker is om niet helpende gedragspatronen te doorbreken.

 

Eigen regie terugvinden

Wellicht hebt u vaak het idee dat u controle verliest als u op uw ademhaling let. Via een praktische manier kunt u ervaren dat u middels ademoefeningen juist regie terug kunt vinden in deze situaties. U leert niet de ademhaling te reguleren, maar u leert een natuurlijke ademhaling te herstellen.

 

Contact

Bent u nieuwsgierig of heeft u vragen over wat Ademtherapie voor u kan betekenen, vul dan het contactformulier in. Er zal zo spoedig mogelijk contact met u worden opgenomen en indien gewenst zal er een vrijblijvend kennismakingsgesprek gepland worden.