Psychomotorische Therapie

Psychomotorische therapie is een ervaringsgerichte behandelvorm en valt onder Vaktherapie. Als uitgangspunt wordt genomen dat de ratio onlosmakelijk is verbonden met het gevoel. Het lichaam liegt niet en is een bijzonder instrument dat allerlei signalen afgeeft over hoe iemand zich voelt. Middels bewegingsgerichte en lichaamsgerichte oefeningen wordt er stilgestaan bij (belemmerende) gedragspatronen. De praktische oefeningen lenen zich er goed voor om ander gedrag uit te proberen en te ervaren wat voor impact dit heeft op het denken en voelen. Deze behandelvorm kan enerzijds helpen het inzicht te vergroten in de oorzaak van de klachten en anderzijds biedt het praktische handvatten voor het verminderen van de last in het dagelijks leven.

Kind & jeugd

Heeft jouw kind of tiener een kort lontje of is er veel spanning? Is er sprake van een laag zelfbeeld? Vindt hij/zij het lastig om zich uit te drukken of om voor zichzelf op te komen? Zijn er (faal)angstklachten? Raakt jouw kind snel afgeleid? Dit zijn nog maar een paar voorbeelden van klachten, waarvoor PMT iets kan betekenen. Het is ook mogelijk om sessies te plannen met het hele gezin.

Volwassenen

Ook voor volwassenen is PMT een uitermate geschikt middel om bewust te worden van patronen en deze te doorbreken. Je kunt hierbij onder andere denken aan emotieregulatie, het verminderen van piekergedachtes en spanning- en vermoeidheidsklachten.