Werkwijze & Aanmelding

Helaas is er momenteel een wachtlijst voor individuele PMT/Ademtherapie. De verwachting is dat nieuwe aanmeldingen tussen september en december 2024 opgepakt kunnen worden. Wel is het mogelijk in de zomer al een vrijblijvende intake te plannen, zodat er in gezamenlijkheid een behandelplan gemaakt kan worden.

 

Hieronder lees je meer over de vergoedingsmogelijkheden. Mocht de wachttijd en betaling/vergoeding van de behandeling voor geen belemmering zorgen, meld je dan gerust aan, zodat ik je op de wachtlijst plaats.

 

Vanwege de extreme drukte op het moment, zal een vrijblijvende afspraak voor een kennismakingsgesprek enkele maanden voor de verwachte startdatum gepland worden. We kunnen dan stilstaan bij jouw hulpvraag en verwachtingen. Je ontvangt dan onder andere informatie over de inhoud van de therapie/coaching, mogelijke behandeldoelstellingen en een inschatting van de duur van het behandeltraject. Een kennismakingsgesprek is gratis en is doorgaans digitaal.

 

Vanaf het moment van aanmelden, word je op de wachtlijst geplaatst. De locatie voor de sessies en de frequentie van de afspraken wordt in onderling overleg bepaald. KITE maakt gebruik van diverse ruimtes in Midden-Limburg. Een sessie duurt circa 45 minuten.

 

Ik wil je vriendelijk verzoeken om na afloop van het behandeltraject het digitale cliënttevredenheidsonderzoek in te vullen. Dit gebeurt anoniem.

vergoeding volwassenen (vanaf 18 jaar)

Psychomotorische therapie valt onder vaktherapie en is vrijgesteld van BTW. Vaktherapie wordt enkel vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Of je in aanmerking komt voor een vergoeding, is afhankelijk van de zorgverzekeraar.

 

In het volgende overzicht staat per zorgverzekeraar aangegeven of vaktherapie vergoed wordt:

https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/vaktherapie

 

Praktijk KITE is aangesloten bij de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB) en bij de Nederlandse Vereniging voor Psychomotorische Therapie (NVPMT). Simone Geuijen is geregistreerd vaktherapeut bij Register Vaktherapie. Om inhoudelijke redenen is praktijk KITE niet aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG).

 

Je krijgt bij KITE dus een vergoeding als de FVB bij de zorgverzekering vermeld staat én als er geen specifieke beroepsvereniging vermeld staat. Ik adviseer om zelf altijd nog even contact op te nemen met de zorgverzekering, om na te vragen of de informatie op de website van Zorgwijzer actueel is. Mocht jouw zorgverzekering de behandeling niet vergoeden, dan kunnen er andere opties zijn om alsnog in aanmerking te komen voor een vergoeding. Neem hiervoor gerust vrijblijvend contact op.

vergoeding Jeugd (tot 18 jaar)

Hierboven staat vermeld hoe je kunt nagaan of een vergoeding via de zorgverzekering mogelijk is. Let op: het Zilveren Kruis geeft enkel nog een vergoeding af voor volwassenen en dus niet voor behandelingen aan kinderen onder de achttien jaar!

 

Mocht de zorgverzekering de kosten van de behandeling niet (volledig) vergoeden, dan is het mogelijk om via de gemeente, waarin jullie woonachtig zijn, een vergoeding aan te vragen. Praktijk KITE ondersteunt je bij het aanvragen van deze vergoeding of regelt dit in bepaalde gemeentes volledig voor jou.

 

Zo is Praktijk KITE (t.a.v. de Jeugdwet) gecontracteerd door de gemeentes in de regio Midden-Limburg Oost (Echt-Susteren, Maasgouw, Roerdalen en Roermond). Mocht je in een andere gemeente wonen, dan kan er soms een vergoeding vanuit een persoonsgebonden budget aangevraagd kan worden. Dit is niet inkomensafhankelijk. Om voor deze vergoeding in aanmerking te komen, is het niet nodig dat er een diagnose is gesteld.

 

Wanneer jouw (huis)arts of behandelaar een verwijzing maakt voor PMT, zullen er sowieso tien uur per kalenderjaar vergoed worden. In overleg kan er - indien wenselijk - een verlenging aangevraagd worden.

Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie.